Építőipar és energetika

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum

Építőipar

Energetika

A megújuló erőforrások nagyon gyors terjedése és a meglévő energetikai hálózatok karbantartása és biztonságos üzemeltetése rendkívül sok feladatod ad az iparági szereplők számára.

A modern dróntechnológia használata speciális szenzorokkal, nagyfelbontású kamerával és szoftveres kiértékeléssel lényegesen megkönnyíti ezen munkák elvégzését

Előnyei
  • nehezen megközelíthető helyeken is használható
  • gyors, nagy területet képes rövid idő alatt felmérni
  • kiváltja az emberi erőforrást veszélyes helyeken
  • programozottan repül akár emberi beavatkozás nélkül is
  • rendkívül precíz, nagy mennyiségű adatot szolgáltat
  • pontos kiértékelés az MI alapú szoftverek használatával

Felhasználási területek ahol drónjaink használhatóak:

Szélerőművek felülvizsgálata

A magasan végzett munka időigényes és speciálisan szakképzett munkaerőt igényel, ennek ellenére a szélerőművek állapotvizsgálata és rendszeres ellenőrzése nagyon fontos része a biztonságos üzemeltetésnek.

Ezt a munkát egyszerűsíti le a drónok használata, mivel nagy magasságban,

programozott repüléssel készít képeket az erőműről.

A nagyfelbontású kamerával szerelt eszköz képes átfogó képet adni a szélrőmű teljes felületéről, láthatóvá téve a legkisebb sérüléseket, hibákat repedéseket is, míg a hőkamera képe megmutatja a szabad szemmel nem látható sérüléseket is.

Magasfeszültségű vezetékek ellenőrzése

Ezek a vezetékek általában ember által nem, vagy csak különösen veszélyesen megközelíthető helyeken futnak, és nagy távolságokat hidalnak át, így különösen nehéz az ellenőrzésük.

Ebben segítenek a drónok, amelyek biztonságosan használhatók, nagyon pontosan beállítható, automata repülés mellett készítenek felvételeket a kért területről.

A nagyfelbontású kamerával készült felvételek alapján információt kaphatunk a betonalap, az oszlop és a vezetékek állapotáról, szakadásról, repedésről vagy egyéb mechanikai hibáról, míg hőkamera alapján kiszűrhetjük a rendszer valamely elemének túlmelegedését.

Földfelszíni vezetékek ellenőrzése (kőolaj és földgáz vezetékek)

A föld fölött futó vezetékek ellenőrzése hagyományos módszerrel rendkívül sok időt vehet igénybe, már csak hosszúságuk miatt is.

Általában a földön való megközelítésük sem egyszerű feladat.

Ezen feladat a levegőből sokkal gyorsabban és egyszerűbben elvégezhető.

Az eszközre szerelt kamerák a programozott repülés során felvételt készítenek a csővezeték teljes hosszáról. A nagyfelbontású felvételből a rendszer képes felismerni a felületi sérüléseket, hibákat, esetleges külső beavatkozást, míg a hőkamera képe láthatóvaá teszi az esetleges repedéseket, szivárgást